Hogyan vegyünk részt gyümölcsözően a szentmisén?

2016. április 21.; Rovat: Lelkiség

Felkészülés a szentmisére

Egyedül Istenre vágyik az ember, egyedül ő töltheti be a szívünket. Vágyakozz! Isten jelenlétében vagy. Tárj fel mindent előtte, és nyisd meg a szívedet, hogy egészen vele lehess.

Uram, irgalmazz!

Tárd fel Isten előtt sebeidet, fájdalmaidat. Ismerd be, hányszor akartad Isten nélkül élni az életedet. Isten minden bűnödet megbocsátja, hiszen maga ígérte, hogy amit tőle kérsz, megadja neked.

Dicsőség a magasságban Istennek

Légy hálás, és örülj mindennek, amit tőle kapsz! Ébreszd fel magadban az örömet, hogy te is az angyalokkal és a szentekkel együtt dicsőítheted Istent.

Olvasmányok

Egyesülj lélekben az Ószövetség és az Újszövetség szentjeivel, akik annyira vágyódtak az Üdvözítőre. Ébreszd fel magadban az ő lelkesedésüket, és örülj, hogy te már egyesülhetsz a Megváltóval.

Evangélium

A felolvasott evangéliumot úgy hallgasd, mint a hited és egész életed irányvonalát. Ez az irány az, melyet Jézus Krisztus mutatott nekünk, mely annyi szent embernek megváltoztatta az életét, s amely a te életednek is értelmet ad. Istenhez jutsz el általa.

Hiszekegy

Ne te imádkozd a Hiszekegyet, hanem a Hiszekegy alakítson és formáljon téged! Akard hinni azt, amit az Anyaszentegyház eléd tár, mely az egyetlen igaz hit. Akkor is hidd, ha bizonyos részleteit még nem érted.

Felajánlás

Krisztus annyira szeret téged, hogy meghalt érted. Felajánlotta magát az Atyának, hogy eltörölje bűneinket, s hogy újra közösségben lehessünk vele. Adj neki hálát ezért, és te magad is ajánld fel egész életedet, hogy vele lehess.

Emeljük föl szívünket! (Prefáció)

Emeld föl lelkedet a mindenható Istenhez, és csodálkozz rá szelíd jóságára, végtelen szépségére, tökéletes igazságára.

Szent vagy

Most ér össze az ég és a föld. Az egész örökkévalóság van jelen.

Kánon

Képzed el, hogy Jézus Krisztus megjelenik az oltáron. Neked is ott kell lenned, hogy Jézusnak minden szükségedet föltárd. Mindent megad neked, hiszen ezt ígérte nekünk.

Úrfelmutatás

Nézd azt, aki megváltott téged a bűneidtől, aki a sötétségből a világosságra vezet el. Töltsd meg szívedet csodálattal, de legyen benne szent félelem is, sokkal nagyobb valóság van jelen, mint amit mi elképzelni tudunk.

Őáltala, ővele és őbenne

Örömmel tekints a feláldozott Jézusra! Egész életedet ajánld fel az Atyának, és kérd, hogy hallgassa meg szent Fia könyörgését. Imádkozzál másokért is!

Miatyánk

Emberségünk lényege a Miatyánk kéréseiben van összesűrítve. Gondolj arra, hogy ezek a kérések tartanak meg téged a helyes úton.

Isten Báránya

A mindenható, hatalmas és erős Isten, mint szelíd és feláldozott Bárány jelenik meg az oltáron. Odaadja életét értünk, hogy eltörölje a bűneinket.

Áldozás

Bár "nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj", Te mégis magadba zársz engem. Már nem én élek, hanem Krisztus él bennem és én Krisztusban, a Szentlélekben és az Atyában.

Záró áldás

Engedjük, hogy ez az áldás még a haza vezető úton is felcsendüljön bennünk! Egész nap, minden cselekedetünkben, minden találkozásunkkor!

Letöltés


Kapcsolat

E-mail:
szentfulop@gmail.com
Postacím:
8445 Városlőd
Templom tér 6.

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Espanol

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map View larger map
6654 Main Street
Cincinnati, OH 45202
(513) 555-7856