Adventi kirándulás Székesfehérvárra

2017. február 09.; Rovat: Cikkek; Szerző: Havasfalviné Gabi

December 17-én 20 fős lelkes kis társaságunk elindult Ajkáról. Csoportunkat Östör Dániel atya és Simon Gábor atya vezette.

Kirándulásunkat városnézéssel kezdtük. Megtekintettük a Kármelita templomot a Szent István Bazilikát. Az utóbbit csak kívülről tudtuk megcsodálni, mert belülről restaurálják, de így is lenyűgöző látvány tárult elénk. Sétánk során a Szent Anna kápolna mellett mentünk el

a középkori Romkerthez. Ez a templom volt a magyar királyok koronázó temploma, és fő temetkezési helye.

Megtekintettük Nepomuki Szent János (ciszterci) templomot. A gyönyörű freskó díszítés mellett, a sekrestyében a kézzel faragott bútorzat kápráztatott el mindnyájunkat. A templomba elcsendesedve meghitten imádkoztuk a déli imaórát, a szextát. Szabad program következett. Mindenki kedvére  sétálhatott az adventi vásár forgatagában.

Következő állomásunk Szent Imre (ferences) templom volt. Itt nem csak a festményeket, de az orgonát is megnézhettük, illetve hallgathattuk, hiszen Dániel atya játszott rajta egy keveset mindenki nagy örömére. A templom szomszédságában az Egyházmegyei Múzeumhoz értünk.

A szentek folyosóján keresztül különböző szobákat tekinthettük meg. Itt Gábor atya idegenvezetése tette élvezetessé a múzeum gazdag látványosságait. Csodálatos kegytárgyakat és ereklyéket tekintettünk meg!

Utunkat az püspöki kertben tartott adventi gyertyagyújtással zártuk. Spányi Antal megyés püspök meggyújtotta az adventi koszorún a negyedik gyertyát. Az iskolás gyerekek pásztorjátékkal készültek.

Köszönet Dániel és Gábor atyáknak, hogy megmutatták nekünk miről is szól az advent, hogy a nyüzsgő vásárlási forgatagból kiszakadva, elcsendesedve, egymásra figyelve várjuk Jézus Krisztus születését!

Hálásak vagyunk, hogy ilyen gazdag programot állítottak nekünk össze és mindenkire odafigyelve  terelgettek minket! Teljesen feltöltődve érkertünk haza otthonainkba!

Az egész társaság névében köszönjük ezt a lelki napot.

Az atyák ismertették a következő terveket a tavaszi kirándulással kapcsolatban, melyet Heiligenkreuzba szerveznek. Mindenki nevében mondhatom, hogy nagyon várjuk!Kapcsolat

E-mail:
szentfulop@gmail.com
Postacím:
8445 Városlőd
Templom tér 6.

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Espanol

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map View larger map
6654 Main Street
Cincinnati, OH 45202
(513) 555-7856